Jak si zdravě osladit život

09.11.2013 | 15351x Shlédnutí | recepce Recepce | Strava

Nechte se inspirovat jednou ze zdravějších náhražek cukru, které uspokojí vaše chutě na sladké!

Většina z nás si je vědoma toho, že cukr není nejzdravější potravina. A rizika zasahují daleko za hranice zvýšené hladiny cukru, nebo zubního kazu. Umělá sladidla mohou jídlu přidat ještě vice kalorií a většina z nich má pro organismus horší dopad než klasický cukr. Nechte se inspirovat jednou z některých těchto zdravějších náhražek cukru, které uspokojí vaše chutě na sladké.

NUTRIADAPT Jak si zdravě osladit život SIRUP

  1. Sirup z agáve. Aztékové používali agáve před tisíci lety a vychvalovali tento sirup jako dar od bohů. Toto zlaté sladidlo je chuťově podobné medu a je perfektní v horkém, či ledovém čaji. Využít jej můžete však i na slazení dezertů a moučníků.
  2. Javorový sirup. Výhod javorového sirupu je mnoho: pochází přímo z mízy rostliny a obsahuje přes 50 antioxidantů. Ujistěte se, že kupujete opravdový sirup a ne náhražku. Polijte jím palačinky, nebo ovesnou kaši‎.
  3. Med. Díky včelkám je tato lahoda naplněná antioxidanty. Dopřejte si jej v horkém čaji k uklidnění bolavého krku, nebo buďte vynalézavější a přidejte si lžičku do vašeho domácího salátového dresinku.
  4. Jablečné pyré. Vyměňte polovinu šálku cukru ve vašem receptu na ovesné sušenky za stejné množství jablečného pyré! Přirozená sladkost jablek Golden Delicious, nebo Fuji je perfektní sladkou tečkou po večeři. Vybírejte pyré bez přidaného cukru, nebo si vyrobte vlastní.
  5. Skořice. Dejte vaší ranní kávě šmrnc špetkou skořice. Toto skvělé koření přidá nepatrně na sladkosti, zatímco povzbudí vaši imunitu, bez přidaných kalorií. Skořice navíc dokáže snižovat hladinu krevního cukru.
  6. Rozinky. Pro kreativnější interpretaci zkuste rozmixovat šálek rozinek v mixéru. S antioxidanty a vlákninou přidají tyto malé vysušené hrozny na hodnotě jakékoliv pečené dobrotě.
  7. Neslazené kakao. Jako teplou zimní odměnu rozmixujte neslazené kakao s horkou vodou nebo jakýmkoli obilným nápojem. Uspokojí to vaše chutě na sladké bez přidaného cukru, který obsahuje slazená varianta. Pro extra příchuť dolaďte vanilkovým extraktem.NUTRIADAPT Jak si zdravě osladit život JABLKA SKOŘICE
  8. Rebaudiosid. Vychvalovaný přírodní extrakt, pocházející z Jižní Ameriky, pochází z rostliny Stevie. Jen jedna či dvě kapky stačí k oslazení misky ovesné kaše. Stále oblíbenější jsou malé tabletky, kdy 1 odpovídá sladivostí jedné kostce cukru.
  9. Brusinky. Přidejte brusinky namísto cukru do vašeho receptu na muffiny. Tyto malé trpké dobroty vám dodají dávku antioxidantů, kterou rafinovaný cukr nemůže nabídnout.
  10. Datle. Ve vašem dalším pečícím experimentu využijte hrstku datlí pro extra dávku antioxidantů. S nízkým glykemickým indexem a nevýraznou sladkostí můžou být datle perfektním doplňkem do jakéhokoli těsta. Nahraďte dvě třetiny hrnku za jeden hrnek normálního cukru.
  11. Kokosový cukr. Buďte trošku exotičtí a do vašeho ovocného smoothie přidejte kokosový cukr. Tento přírodní cukr, který je vyroben z mízy kokosových květů, je k dostání v kostkách, pastě, nebo v granulové formě. Navíc je plný draslíku, který udržuje naše kosti silné.
  12. Hnědý rýžový sirup. Hnědý rýžový sirup pochází z hnědé rýže. Tento sirup s máslovo-ořechovou příchutí je výborný v müsli tyčinkách a pečených dobrotách.
  13. Rapadura. Tato sladkost je vyrobena z cukrové třtiny, bez použití rafinování, takže si zachová vitamíny a minerály ztracené při výrobě bílého cukru. Při pečení s rapadurou namísto klasického cukru dodržujte poměr výměny jedna ku jedné.NUTRIADAPT Jak si zdravě osladit život KOKOSOVÝ CUKR
  14. Limetka. Řekněte sbohem baleným limonádám a vylepšete si sklenici perlivé vody šťávou z limetky. Trpkost a chuť uspokojí chuťové buňky bez přidaného cukru.
  15. Banánové pyré. Při výrobě příští banánové buchty zkuste použít extra vyzrálé banány a vynechte cukr. Ovoce se při dozrávání přirozeně stává sladším, extra cukr tedy nebude třeba.
  16. Koncentrát mraženého džusu. Na váš domací jablečný koláč použijte koncentrát jablečného džusu. S přidanými antioxidanty a vlákninou bude koláč sladkým řešením výživného dezertu.
  17. Sirup z ječného sladu. Tento sirup, derivovaný z ječmene a nahuštěný proteiny, je perfektní pro váš pekanový, nebo dýňový koláč. Tento tmavý sirup je podobný melase a zvýrazní chuť jakékoliv pečené dobroty.
  18. Meruňkové pyré. Meruňky mají výtečnou výživnou hodnotu, obsahují vitamín C, vlákninu a železo. Vyrobte si tuto sladkost doma a smíchejte s řeckým jogurtem, nebo podávejte k celozrnnému chlebu.
  19. Čerstvá šťáva z pomerančů. Hledáte sladké chladivé osvěžení? Místo nákupu produktů z mražené sekce si zamrazte trošku čerstvě vymačkané šťávy ve formičkách na zmrzlinu.
  20. Sodovka. Upravte si vaši další velkou sklenici ovocného džusu troškou perlivé vody. Dokonce i jednoduchý poměr džusu a sodovky tři ku jedné vás uchrání od mnoha cukrových kalorií.NUTRIADAPT Jak si zdravě osladit život MERUŇKOVÉ PYRÉ
  21. Melasa. Co se stane, když se dá dohromady cukrová třtina, hroznové víno a cukrová řepa? Vznikne melasa. Použijte tento tmavý sirup třeba při výrobě perníčků. Dodá vám extra železo a kalcium, a to znamená, že bude tahle dobrota mnohem zdravější.
  22. Balsamikové glazé. Zapomeňte na cukrovou polevu a pořádně váš dezert pokapejte balsamikovou polevou. Jednoduše při mírné teplotě uvařte balsamikový ocet, dokud se nevytvoří hustý sirup.
  23. Sirup z Yaconu. Sladící prostředek získaný z rostliny Yaconu, tento melasovitý sirup má nádech jablka a poloviční množství kalorií třtinového cukru. Je tak sladký jako med, takže i malé množství vám dodá na chuti u pečených pamlsků a ovocných smoothies.

 

 

 

Ringsegment Ringsegment

Weight management
je řešením pro každého

Rychlost hubnutí si nastavujete sami

Potřebujete pár kilo do plavek, nebo 15 kilo dolů? Připravíme vám takový plán, který sedne do vašich představ.

Více
S pohybem i bez

Máte rádi sport? Nebo naopak jste v pohybu limitovaní? Máme řešení pro obě varianty.

Více
Fit a zdraví pro vnoučata

Senioři vyžadují diametrálně odlišný přístup k hubnutí než aktivní třicátník. Z našich zkušeností se velké většině klientů po úpravě váhy ulevilo od zdravotních obtíží a snížilo se množství potřebných léků.

Více
Hubnutí s cukrovkou a vysokým cholesterolem

Hubnutí s civilizačními chorobami má svá velmi specifická pravidla. Nespoléhejte na babské rady a raději se svěřte do rukou odborníků.

Více
Připraveno pro reálný život

Nestíháte vařit, často se stravujete u fastfoodů, protože nestíháte? Naše řešení, počítá s různými životními situacemi, tak, aby bylo maximálně použitelné.

Více
Když jste tvarem hruška nebo jablko

Vyzkoušejte sílu modelace problematických partií (např. břicho, boky, stehna) a vyhlazení celulitidy.

Více
Logo

Proč NUTRIADAPT?

Zdravotní dokumentace

Stejně jako je normální se starat o své zdraví a chodit na pravidelné preventivní prohlídky k lékaři.

Je přirozené si udržovat zdravou hmotnost. Je-li vysoká, výrazně nám zhoršuje kvalitu života. Od zadýchávání se do schodů, estetického hlediska, zhoršení civilizačních chorob, jako je mj. cukrovka nebo vysoký cholesterol, až po kratší dobu života. Je správné se o své tělo v různých etapách života starat tak, abyste dokázali naplnit váš cíl a mít tak "RADOST ZE SEBE". A my vám s tím rádi pomůžeme.

Stetoskop

Protože u nás najdete pouze vysoce kvalifikované odborníky na úpravu hmotnosti.

Všichni naši zaměstnanci musí projít velice intenzivním vzdělávacím procesem zakončeným odbornou zkouškou. Zaměstnanci se musí neustále vzdělávat, proto navíc u nás také najdete specialisty na hubnutí dětí, sportovní výživu apod.

Mikroskop

Náš výživový systém NUTRIADAPT je výsledkem nespočetného množství ověřených klinických studií.

Opírá se o fakta, nikoliv o domněnky nebo nepodložené studie. Bude vám zpracována gramážová kuchařka v osobním výživovém plánu, kde lze upravovat energetickou hodnotu i četnost porcí, a to v rozmezí 2–6 jídel denně. Osobní výživový plán respektuje i vaše chuťové preference. Potraviny, které vám nechutnají, se automaticky do osobního výživového plánu nezařadí.

Je to jednodušší,
než si myslíte

Fill form

Vyplníte rezervační formulář, naše asistentka se s vámi do dvou pracovních dní spojí a domluví termín nezávazné konzultace.

Zdravotní prohlídka

Dostavíte se na 45minutovou konzultaci, kde vám provedeme základní diagnostiku na přístroji certifikovaném pro užití ve zdravotnictví. Dozvíte se mimo jiné, kolik procent svalů a tuků máte v těle, na kolik let se vaše tělo cítí a mnoho dalších informací.

Konzultace

Pohovoříte si s naším výživovým specialistou, proberete vaše cíle, vysvětlíme vám jak se s námi dostanete na ideální hmotnost a co je potřeba udělat, abyste si ji udrželi. A to napořád.

Fill form

Pojďte do toho s námi a hubněte tak, abyste nejenom skvěle vypadal/a, ale hlavně se skvěle cítil/a.
Chcete hubnout z pohodlí domova? I na toto máme řešení. Zeptejte se našich specialistů na možnost on-line služeb!

Garance

Až 1,5 kg / týden

Při dodržení výživových
zásad našich specialistů *
Objednejte se ještě dnes
na konzultaci s výživovým specialistou
a dostanete inspirativní
jídelníček chutných večeří zdarma.

Rezervační formulář

Ringsegment