Možná nehubnete, protože jíte málo

28.02.2019 | 55340x Shlédnutí | Klára Řehořková | Hubnutí

Zaručených rad, jak zhubnout, je plný internet i časopisy v regálech obchodů. Tu nejjednodušší radu vám řekne i každý druhý na potkání. “Tak tolik nejez!” Jenže i když nebudete tolik jíst, kila se vás mohou držet stejně. Možná totiž nehubnete právě proto, že jíte málo.

NUTRIADAPT Možná nehubnete, protože jíte málo

Důležitou roli hrají mikronutrienty. Můžete totiž jíst dostatek kalorií a nemít hlad, ale vaše tělo stejně nedostane to, co potřebuje a tak nebude fungovat tak, jak od něj očekáváte. Přesně takoví lidé pak chodí do našich poraden a diví se, jaké zázraky s nimi udělá opravdové jídlo, a ačkoliv neznají hlad, jde váha dolů.

Někteří jí ale skutečně málo, a to i co se kalorického příjmu týká. Typickým příznakem jsou chutě, nejčastěji na sladké. Ty vám pak samozřejmě brání ve vašem snažení. Je to stejné, jako když vynecháte například oběd a pak přijdete večer domů a nejraději byste vyjedli celou lednici. V dlouhodobém hledisku to pak vypadá tak, že v průběhu dne máte tendenci neustále něco uzobávat. Někoho vám to připomíná? Když se neovládnete, může být váš celkový denní energetický příjem nečekaně vysoký. Ono se totiž každé sousto počítá. Například když si dáte jeden čtvereček čokolády, jednu sušenku, jeden chlebíček a dvakrát kávu s mlékem a jen s troškou cukru,hned jste na 1800 kJ, což je hodnota odpovídající jednomu hlavnímu jídlu. Když byste si tedy dali nutričně vyvážený kvalitní oběd, udělali byste lépe. Na druhou stranu, když se pořádně nenajíte a chutě ovládnete, nebudete mít dostatek živin. Z dlouhodobého pohledu ale není možné se striktně omezovat. Jednou prostě vybouchnete a selžete.

 

Drželi jste už několik diet a vždy se váha vrátila zpět? Přesně pro Vás jsme zde.

 

Poznat množství tak akorát dá zabrat. Musíte se totiž naučit poslouchat své tělo. Ano, opravdu své tělo a ne výkřiky hormonální nerovnováhy, která v mnoha případech nastává jako důsledek nevhodného stravování. Ideální je začít konzultací s odborníkem. Po přečtení jednoho článku jste sice o něco moudřejší, ale přece jen na spoustu situací vybavení nebudete. Navíc mnoho informací z časopisů nebo internetu je zavádějících a orientovat se v nich je kolikrát nadlidský výkon. Tolik mýtů sice už bylo vyvráceno, ale mnoho dalších se objevilo.

  • Mezi nejtypičtější, dnes už vyvrácený mýtus, patří vajíčka a vliv na hladinu cholesterolu. Už víme, že se jich bát nemusíme. Vejce sice obsahují vysoké množství cholesterolu, ale množství cholesterolu v krvi je jeho příjmem z potravy ovlivněno minimálně. A navíc bylo prokázáno, že vejce zvyšují hladinu HDL cholesterolu, tedy toho prospěšného.

  • Někdo stále řeší, jestli je vhodné konzumovat potraviny obsahující lepek či laktózu. Odpověď je ano, pokud nemáte diagnostikovanou některou z nemocí, které konzumaci těchto potravin nedoporučují. Mezi ně patří například celiakie, alergie na lepek nebo laktózová intolerance.

  • Jestli se vyplatí připlatit si za nálepku BIO záleží na konkrétní potravině a nelze říct, že všechny BIO potraviny jsou zdravé a pro každého vhodné.

  • Na vhodnosti používání kokosového oleje se sice ještě ne všichni odborníci shodli, ale víme, že pokud to s ním nebudeme přehánět, tak není nutné se ho bát.

Naši výživoví specialisté se setkávají s klienty den co den a spoustu dalších mýtů jim vyvrátili. Proto se nebojte jim důvěřovat, než jen neustále zkoušet něco nového, o čem ani nevíte, jestli bude fungovat. Přece jen už s různými klienty zažili všelijaké problémy a odhalili mnoho příčin, proč se klientovi nepodařilo zhubnout. Ve skutečnosti přijde poměrně málo lidí s tím, že jí moc a stačí jim omezit příjem energie.

Nekonečné jojo efekty

Stále častěji za námi přicházejí klienti, kteří naopak vyzkoušeli už dvacet diet, prakticky nejedí a přesto nehubnou. A když ano, tak s následným jojo efektem. Tyhle diety se nedají držet dlouhodobě. Po nějaké době vám totiž každá dieta začne lézt krkem. Množství jídel, která by vám chutnala a zároveň zapadala do pravidel dané diety, se zužuje a vy už prostě nevíte, co máte jíst. Přitom zdravé stravování k žádným takovým problémům vést nemusí. Stačí trochu pochopit význam potravin a nebát se objevovat nové. Pak už to bude jednodušší a vymýšlet jídla, a že jich bude dost, buda hračka. Právě z toho důvodu jsou skvělé pravidelné konzultace se specialistou, který vás na tuto cestu pomůže nasměrovat a vydržet na ni.

NUTRIADAPT Možná nehubnete, protože jíte málo

 

Registrujte se k nám již dnes a dostanete kuchařku zdarma jako dárek.

 

Není kilo jako kilo

Když začnete ztrácet hmotnost, je důležité si uvědomit, že kilo tuku je něco úplně jiného než kilo svalů. Shodit kilo svalů je jednoduché. Stačí nejíst dostatek bílkovin a necvičit. Jenže to je přesně to, co nechcete. Svalová hmota je velmi cenná a pomáhá i s hubnutím, jelikož pro svou funkci spotřebovává více energie. Shodit kilo tuku už tak jednoduché ale není. Co jste skutečně zhubli, vám pomůžeme zjistit pomocí profesionálního přístroje certifikovaném pro užití ve zdravotnictví v rámci naší základní diagnostiky těla. Realita se často velmi liší od představ klientů.

Dalším nemilým překvapením může být i obyčejný pohled do zrcadla. Zkrátka, pokud chcete zhubnout a vypadat dobře, nestačí řešit jen číslo na váze. Vždyť si představte stokilového kulturistu a stokilového pána se zakulaceným břichem. Ta hmotnost je stále stejná, ale množství tuku teprve ukáže tu pravdu. Proto číslo na váze není všechno a správná výživa spolu s pohybovou aktivitou jsou pro úspěšné hubnutí tak důležité.

Pokud vše funguje podle plánu a mění se vám hmotnost, tak se ale mění i nutriční nároky vašeho těla. Po čase tak může dojít k ustálení ručičky na váze. V tento moment je dobré znovu rozebrat jídelníček a přizpůsobit ho vašemu novému fyzickému já. Tady je nejlepší porovnat složení těla a změnu jídelníčku provádět opět po odborné konzultaci. Ty poslední kila k maximální spokojenosti totiž někdy paradoxně stojí nejvíce práce. Ale za to ten výsledek přece stojí.

 

Nikdy není pozdě, tak proč to odkládat? Začněte s úpravou váhy již dnes.

 

Ringsegment Ringsegment

Weight management
je řešením pro každého

Rychlost hubnutí si nastavujete sami

Potřebujete pár kilo do plavek, nebo 15 kilo dolů? Připravíme vám takový plán, který sedne do vašich představ.

Více
S pohybem i bez

Máte rádi sport? Nebo naopak jste v pohybu limitovaní? Máme řešení pro obě varianty.

Více
Fit a zdraví pro vnoučata

Senioři vyžadují diametrálně odlišný přístup k hubnutí než aktivní třicátník. Z našich zkušeností se velké většině klientů po úpravě váhy ulevilo od zdravotních obtíží a snížilo se množství potřebných léků.

Více
Hubnutí s cukrovkou a vysokým cholesterolem

Hubnutí s civilizačními chorobami má svá velmi specifická pravidla. Nespoléhejte na babské rady a raději se svěřte do rukou odborníků.

Více
Připraveno pro reálný život

Nestíháte vařit, často se stravujete u fastfoodů, protože nestíháte? Naše řešení, počítá s různými životními situacemi, tak, aby bylo maximálně použitelné.

Více
Když jste tvarem hruška nebo jablko

Vyzkoušejte sílu modelace problematických partií (např. břicho, boky, stehna) a vyhlazení celulitidy.

Více
Logo

Proč NUTRIADAPT?

Zdravotní dokumentace

Stejně jako je normální se starat o své zdraví a chodit na pravidelné preventivní prohlídky k lékaři.

Je přirozené si udržovat zdravou hmotnost. Je-li vysoká, výrazně nám zhoršuje kvalitu života. Od zadýchávání se do schodů, estetického hlediska, zhoršení civilizačních chorob, jako je mj. cukrovka nebo vysoký cholesterol, až po kratší dobu života. Je správné se o své tělo v různých etapách života starat tak, abyste dokázali naplnit váš cíl a mít tak "RADOST ZE SEBE". A my vám s tím rádi pomůžeme.

Stetoskop

Protože u nás najdete pouze vysoce kvalifikované odborníky na úpravu hmotnosti.

Všichni naši zaměstnanci musí projít velice intenzivním vzdělávacím procesem zakončeným odbornou zkouškou. Zaměstnanci se musí neustále vzdělávat, proto navíc u nás také najdete specialisty na hubnutí dětí, sportovní výživu apod.

Mikroskop

Náš výživový systém NUTRIADAPT je výsledkem nespočetného množství ověřených klinických studií.

Opírá se o fakta, nikoliv o domněnky nebo nepodložené studie. Bude vám zpracována gramážová kuchařka v osobním výživovém plánu, kde lze upravovat energetickou hodnotu i četnost porcí, a to v rozmezí 2–6 jídel denně. Osobní výživový plán respektuje i vaše chuťové preference. Potraviny, které vám nechutnají, se automaticky do osobního výživového plánu nezařadí.

Je to jednodušší,
než si myslíte

Fill form

Vyplníte rezervační formulář, naše asistentka se s vámi do dvou pracovních dní spojí a domluví termín nezávazné konzultace.

Zdravotní prohlídka

Dostavíte se na 45minutovou konzultaci, kde vám provedeme základní diagnostiku na přístroji certifikovaném pro užití ve zdravotnictví. Dozvíte se mimo jiné, kolik procent svalů a tuků máte v těle, na kolik let se vaše tělo cítí a mnoho dalších informací.

Konzultace

Pohovoříte si s naším výživovým specialistou, proberete vaše cíle, vysvětlíme vám jak se s námi dostanete na ideální hmotnost a co je potřeba udělat, abyste si ji udrželi. A to napořád.

Fill form

Pojďte do toho s námi a hubněte tak, abyste nejenom skvěle vypadal/a, ale hlavně se skvěle cítil/a.
Chcete hubnout z pohodlí domova? I na toto máme řešení. Zeptejte se našich specialistů na možnost on-line služeb!

Garance

Až 1,5 kg / týden

Při dodržení výživových
zásad našich specialistů *
Objednejte se ještě dnes
na konzultaci s výživovým specialistou
a dostanete inspirativní
jídelníček chutných večeří zdarma.

Rezervační formulář

Ringsegment