Napsali o nás

Majitelka pobočky - Kristýna Báčová, DiS. jako host v pořadu Sama doma 

 

 

 

 

 

 

Blogerka Kondice : Za půl roku 12 kg dole

Byznys na druhý pohled

Novinový článek Novinový článek

Když Petr Němec viděl poprvé inzerát franchisové sítě Svět zdraví hlásající možnost otevřít si vlastní provozovnu, bez většího povšimnutí ho přešel. On sám přeci neměl se zdravou výživou nic společného.

Za nějakou dobu se k němu však vrátil.

 

Jitka Maršíková radí, jak na hubnutí


S nastávajícím jarem se všichni snažíme dát tak trochu do formy a zatočit se zásobami tuku, které jsme si přes zimu nastřádali. Nejrůznějších zázračných způsobů, preparátů a pilulek na zhubnutí člověk najde desítky. Jak se hubne, získává ztracená kondice a nová energie ve Světě zdraví jsme se zeptali Jitky Maršíkové, která tuto pobočku provozuje.

Svěží vítr v Karlovýh Varech

A přesně takto se uvedla naše nová kolegyně z Karlových Varů Monika Patúcová.

Jedním z jejich prvních kroků byl PR článek a inzerce v nejčtenějším Karlovarském deníku.

 

Magazín E15 - obchod se zdravím rychle roste

  • Do byznysu se zdravým životním stylem ostře vtrhla společnost Sunkins, která vyrábí nutriční doplňky pro lepší kondici a úpravu váhy. Za loňský rok dosáhla již šedesátimilionového obratu, přitom v roce 2007, kdy vznikla, utržila deset milionů korun.
  • Více zde

www.odmaminky.cz - SunFresh a Coffe 4Slim

  • Připravte své tělo na horké letní dny. Dopřejte si zlatavý odstín a zároveň chraňte svou kůži před negativními vlivy slunečního záření. Podpořte svou imunitu a zbavte se nepříjemné únavy. Více zde
  • Vytoužená chvíle odpočinku, lahodné aroma, povzbuzení a navíc snížení tělesné hmotnosti. Přesvědčte se, že Coffee4Slim je Váš šálek kávy. Více zde 
 

Česká asociace franchisingu

  • Dne 30. 5. 2012 byl odvysílán pořad České televize Den D, kde Josef Hůla a Robin Krejčí nabídli investorům podíl ve svém dynamicky se rozvíjejícím projektu Svět zdraví.
  • Svět zdraví v pořadu Den D

Deník (Středočeský kraj) - Vyvážená strava je alfou a omegou zdraví

Novinový článek

 

www.franchisinginfo.cz

  • Na ČT1 startuje již čtvrtá řada pořadu Den D. Jedním ze zájemců o peníze investorů je i franchisový koncept Svět zdraví.
  • Svět zdraví v pořadu den D

Start

Novinový článek

 

Blesk

Novinový článek

3-měsíční sledování 5 klientů, kteří hubnuli pomocí různých způsobů u různých firem. A výsledek? Na prvním i druhém místě klienti Světa zdraví.

Katka

Tip redakce

Redakce časopisu Katka (č. 10/2012) doporučuje hubnout pod vedením odboníků ze Světa zdraví.

 

Fitstyl

Víte, že muži hubnou snadněji než ženy? Že tukové zásoby mužů většinou ohrožují zdraví svých vlastníků více, než je tomu u tukových zásob žen? Že využívat služeb výživového specialisty je stejně dostupné jako mít svého kadeřníka?
To vše a řadu dalších poznatků RNDr. Petra Fořta, známého odborníka na výživu a spolutvůrce diagnostického systému Nutriční typologie, naleznete v článku uveřejněném na portále věnovaném zdravému životnímu stylu Fitstyl.cz

Svět ženy

Novinový článek

Březnový Svět ženy přináší doporučení naší hubnoucí kávy Coffee4Slim i křížovku s možností soutěžit o poukázky do Světa zdraví

 

Hubneme s Bleskem

Soutěžící Petra SkálováSoutěžící Radek Konupčík

  • Na zpočátku letošního roku vyhlásil Blesk jedinečnou soutěž "Hubneme s Bleskem". S nabídkou spolupráce deník oslovil fitness centra a další programy zabývající se redukcí hmotnosti, mimo jiné i Svět zdraví.
  • Průběžné výsledky soutěže ukazují, jak účinná může péče ve Světě zdraví být, pokud klient dobře spolupracuje. Výživoví specialisté Světa zdraví dohlíží na soutěžící Petru Skálovou (už zhubla neuvěřitelných 13 kg a je favoritkou soutěže) a na Radka Konupčíka (zatím na 2. místě). Petře i Rakovi držíme palce.
  • Více zde

Svět ženy

Novinový článek

Chcete-li vše osobně konzultovat, být pod dohledem a získat zcela individuální doporučení     a jídelníček "ušitý na míru", navštivte poradnu Svět zdraví. Odborníci zde využívají unikátní systém - software nutriční typologie, který kombinuje sedm hlavních nutričních směrů od čínského lékařství, ajurvédy (tradiční indické medicíny), metabolické typologie až po nejnovější lékařské objevy.

Autorem nutriční typologie je známý odborník na výživu RNDr. Petr Fořt, CSc. Program obsahuje více než 1700 diet a doporučení, ze ktených vám odborníci vyberou (na základě výsledků osobní diagnostiky, vstupního dotazníku a biochemického vyšetření krve) ty nejvhodnější.

 

Cosmopolitan

Novinový článek

Když se do kávy přidají další užitečné složky, funguje to. Coffee 4 slim, 1200 Kč / 60 porcí, obsahuje i výtažek z mořských řas, který bojuje proti tuku na břiše a extrakt ze zelené kávy, jenž stabilizuje cukr v krvi, takže omezuje chuť na sladké. Resveratrol, který se vyskytuje ve slupkách a jadérkách červeného vína, v rybízu či borůvkách, urychluje spalování.               Tip: svetzdravi.cz, Když káva do třiceti dnů nezabere, vrátí vám peníze.

Hubneme s Bleskem

Novinový článek

 
  • Soutěžní klání čtenářů Blesku už trvá měsíc a výsledky některých z nich jsou neuvěřitelné. Petra a Radek sice patřili k váhově nejsilnějším borcům, ale do boje s kily se pustili opravdu s vervou.
  • Radek má dole 8,5 kg a jeho soupeřka už dokonce skoro devět kilo.
  • Více zde
 

Lidové noviny

Novinový článek

Hubneme s Bleskem

Novinový článekNovinový článek


Více zde

 

Rytmus života

Novinový článek

 Hubneme s Bleskem

Mnoho z vás si i letos dalo předsevzetí udělat něco se svojí váhou. Chcete se do toho pustit opravdu vážně? Dejte si na obě misky vah všechna pro i proti. A podumejte, jestli máte opravdu silnou motivaci, protože ta je nejdůležitější.

Každý si musí důkladně rozmyslet, kolik času a osobního pohodlí redukci váhy obětuje. „Hubnutí začíná v hlavě," říká osobní trenérka a odbornice na výživu Ivana Davidová. „Jsou diety, které fungují zpočátku opravdu rychle a kila jdou dolů jak o život. Ano, to je fantastický začátek, ale tyhle „rychlovky" se nedají dlouho držet, protože v nich vždycky něco chybí. A navíc, jakmile předepsaný program přestanete striktně držet, kila jsou nahoře ještě rychleji, než když jste je shazovali." Trenérka o tom ví své. Před lety shodila 30 kilo a nikdy je nenabrala zpět. Dnes říká: „Není těžké hodně zhubnout, ale váhu si udržet. To je pořádná fuška." ...

Více zde

 

Rozhovor s Danou Šímovou

Pokud si někteří z nás dali předsevzetí, že jakmile se zkonzumují poslední laskominy připravené na období svátků, začnou vracet svoji hmotnost do normálu, nezbývá, než gratulovat. Samo předsevzetí by ale v takovém případě mělo být podepřeno dobře uváženým rozhodnutím. Pak není radno obvolávat kamarádky, která z nich má tu nejosvědčenější dietu, ale navštívit odborníka, který pomůže vytýčit rozumný cíl a také hlavně rozumnou cestu k němu. Měl by to být nutriční terapeut.

Na specializaci odborníka skutečně hodně záleží, protože když dva dělají totéž, nemusí to být totéž. Jestliže kupříkladu vyhledáme výživového poradce, mějme na paměti, že cca šestitýdenní kurz výživového poradce si může udělat každý zájemce. Ano, může to být i kvalitní odborník, má-li ovšem za sebou dlouholetou praxi. Samotný kurz kvalifikované rady nezaručí.

Nutriční terapeuti nyní studují na vyšších odborných školách, jedná se o dvouleté vzdělávání. Takový člověk pak má titul DiS a s hubnutím by nám měl umět odborně poradit tak, abychom na svém organismu nenapáchali víc škody, než užitku. Dříve to býval čtyřletý studijní obor s maturitou. Po jeho absolvování se člověk stal dietní sestrou, dnes bychom řekli nutričním terapeutem.

Pak se můžeme ještě setkat s výživovými specialisty. Jejich znalosti jsou podpořeny vysokoškolským vzděláním. Pravdu o hloubce znalostí toho kterého vybraného odborníka zjistíme jedině tak, že si vyžádáme doklady o jeho vzdělání, o tom, jakou školu absolvoval. Kvalifikovaný nutriční terapeut musí umět zohlednit při svém poradenství řadu onemocnění, se kterými klienti, toužící zhubnout, často přicházejí. Musí například vědět, jak zacházet s člověkem s celiakií (nesnášenlivostí lepku), s diabetem, se žlučníkovými problémy, vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou cholesterolu, s poruchami štítné žlázy, s velmi těžkou obezitou apod.

Co čeká klienta při první návštěvě u vás?

Měl by si rezervovat asi hodinu času na základní konzultaci. U nás ho změříme, zvážíme na speciální váze, která nám mimo jiné ukáže podíl celkového tělesného tuku, viscerálního (skrytého, nitrobřišního) tuku, svalové a kostní hmoty v těle. Na základě těchto údajů nám program stanoví, jaká by měla být jeho optimální váha. Moc nedoporučujeme váhu ideální, raději tu optimální, protože je snáze udržitelná. Obzvlášť ve vyšším věku nemusí člověk vážit tolik, jako ve dvaceti letech. Dále při první návštěvě zjišťujeme celkový zdravotní stav klienta, jaké bere léky – ideální je, pokud si klient už rovnou přinese jejich sepsaný seznam. Ptáme se, jestli zná svou hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Pokud ne, v naší nabídce programů je zařazeno i biochemické vyšetření. Máme po Praze nasmlouvaných šest center, kam můžeme klienty odesílat na odběry krve, to znamená, že si mohou vybrat podle svého bydliště nebo zaměstnání, kde se jim to hodí nejvíce. Výsledky biochemického vyšetření nám vyhodnotí RNDr. Petr Fořt a my pak můžeme upravit klientovi jídelníček, který vyplyne z Komplexní nutriční typologie. K jejímu stanovení vyplňujeme s klientem dotazník, který obsahuje asi 80 otázek. Jsou zaměřeny nejen na stravovací zvyklosti, ale i na genetiku, zdravotní problémy, povahové vlastnosti, zohledňujeme pH organismu (překyselení) a krevní skupinu.

Jak souvisejí povahové vlastnosti s hubnutím?

Povahové vlastnosti neovlivní to, kolik člověk váží, ale pomáhají určit, jaký je ten člověk metabolický typ: proteinový (bílkovinný), sacharidový nebo smíšený. V podstatě se povahové vlastnosti promítají do toho, jaké má kdo trávení a jak je schopen zvládat konkrétní životní situace, stres apod. Když je někdo například „nervák", který má průjem před každou zkouškou, mívá lepší spalování, protože se lépe vyprazdňuje než „kliďas", kterého jen tak něco nerozhodí. To nám dává vodítko, jestli do jeho jídelníčku pro hubnutí zařadit spíš sacharidy nebo bílkoviny a takzvaně „vychytat" potraviny, po kterých ten který člověk hubne lépe a rychleji.

Jsou změny v jídelníčku pro klienty bolestné?

To určitě ne. Naopak, někteří klienti dokonce tvrdí, že mohou jíst víc a ještě přitom hubnou. Rozhodně to u nás není o hladu, aby se člověk bál, že už si nikdy nic dobrého nedá. Pokud někdo občas „ujede" a je to jen jednou nebo dvakrát, nemá to na výsledek hubnutí zásadní vliv. Jde hlavně o to, aby se nastolila pravidelnost ve stravě, aby se eliminovaly potraviny, které pro typ klienta (bílkovinný, sacharidový, smíšený) nejsou vhodné. Chceme po klientech, aby si zapisovali svůj jídelníček. Každý týden při kontrole pak můžeme vyhodnotit největší chyby.U někoho je to třeba pravidelnost jídel. Takže klientovi řeknu, ať se další týden zaměří jen na to, aby jedl 5x denně. Příští týden si můžeme probrat, že večer by už neměl jíst sacharidy.Dá se říct, že v tříměsíčním programu naučíme člověka jíst tak, jak by se měl stravovat už po celý život.

Výhodou psaní jídelníčku je asi také to, že člověk více přemýšlí o tom, co vlastně jí...

Ano, je to jako s penězi. Když si člověk zapisuje své příjmy a výdaje,má mnohem lepší přehled.U jídelníčku si všimne, že například vynechal svačinu, že si večer nedal bílkovinu. Pak si rychleji uvědomí své chyby už sám a při příští návštěvě na ně klidně upozorní. Nechceme po klientech, aby si přesně odvažovali porce, ale aby věděli, co a kolik mají jíst a kdy to mají jíst. Rozhodně v nich nechceme vzbudit žádný stres z toho, že by se ani nemohli jít najíst do restaurace. Klienti sami říkají, že si na změny rychle zvyknou a dá se s nimi dobře i trvale žít.

Už jste zmínila tříměsíční programy, znamená to, že jsou i jiné?

Tříměsíční program je základní, kde se dá buď hubnutí nastartovat a zhubnout asi v průměru osm kilogramů, resp. osmaž deset, to záleží na mnoha okolnostech. Více nedoporučujeme, protože čím rychleji člověk zhubne, tím rychleji to nabírá zpátky, jakmile se začne stravovat stejně jako na počátku. Pak máme další tříměsíční program, který je rozšířený o zmiňované biochemické vyšetření, a pak ještě roční program, kde je biochemie dvakrát – na začátku a na konci. Je to skvělé v tom, že klient vidí, co všechno se změnilo, co se dá skladbou stravy ovlivnit. Nejen, že vypadá a cítí se líp, ale i zdravotní stav se upravil.

Kdo u vás hubne nejlépe?

Čekala bych, že to budou hlavně mladá děvčata, ale vůbec to tak není. Myslím, že je to proto, že ještě nemají tu správnou vůli, že by jim jejich váha opravdu hodně vadila. Překvapivě umě nejlépe hubnou klientky okolo padesáti let. I ženy, které jsou v klimakteriu, které berou hormonální léčbu, mají za sebou gynekologické zákroky, berou antidepresiva, léčí se se štítnou žlázou, všechny zhubnou. Mám jen dvě klientky, u kterých nemůžeme s jejich váhou pohnout. Ale to jsou ženy, kterým zbývá zhubnout posledních pět kilo, dodržují dlouhodobě nízkoenergetický jídelníček. To znamená, že jedí málo, takže jejich organismus si na nízký příjem zvykl, zjistil, že si s tím vystačí, tak prostě nehubne.

Říká se, že mužům jde hubnutí snadno. Je to tak?

Chlapi hubnou skvěle. Jsou schopni sundat patnáct kilo za tři měsíce. Jejich jídelníček je o něčem úplně jiném než u žen, stačí tam jen malá úprava. Mužům se nejčastěji ukládá tuk do dutiny břišní, což je považováno za nejvíce nebezpečné. Zatěžuje vnitřní orgány a ztěžuje jejich práci, zpomaluje jejich činnost. Takže dobrá zpráva je, že z oblasti bříška se hubne dobře a jde to krásně dolů.

S hubnutím velmi úzce souvisí i správný pitný režim...

To ano, máte pravdu. Nám se vlastně u prvotního vážení kromě už popsaných ukazatelů objeví i procento vody v těle. Zjistíme, kolik by klient měl vypít tekutin podle své váhy a doporučíme mu, co má pít. Pochopitelně ideální je čistá, neperlivá voda. Perlivá jednak zvyšuje pH v organismu, to znamená, že překyseluje, ale také se přitom špatně odbourávají tuky. S neperlivou vodou, zeleným nebo bylinkovým čajem odchází tuk v mnohem větší míře z těla. Káva a černý čaj nejen že se do pitného režimu nedají započítat, dokonce se musejí odečíst, protože tyto nápoje odvádějí vodu z těla ven. Platí to i pro alkohol. Vhodné tekutiny ve vhodném množství je zapotřebí pít během dne, nejlépe dopoledne, nikoli večer, to už nedoženeme a jen zatížíme ledviny.

 

Jídlo jako závislost - Relax - příloha LN

Jídelní zlozvyky, nedostatek pohybu, ale také stres a psychické problémy. To vše vede k poruše příjmu potravy, zvané obezita. Novinový článek

Jídlo neslouží jen k naplněni základních lidských potřeb. Přináší nám také potěšení a uklidnění i když jsme ve stresu. Jenže od toho je jen krůček k nadváze a posléze k obezitě. I když vyslyšíte rady odborníků a budete správně jíst a cvičit, nemusíte hubnout právě proto. že nedokážete regulovat intenzitu stresu.

"Máte-Ii plnou ledničku jídla a zrovna se nudíte, nebo jste-li ve stresu. hrozí. že se začnete přejídat. Ztratíte sebeovládání a nakonec se z jídla stane závislost. Princip je stejný jako v případě jakéhokoliv jiného druhu závislosti" vysvětluje dietolog a odborník na výživu Petr Fořt. Přirozená potřeba jíst se v moderním světě, kde je jídla nadbytek, podle něj změnila ve zlozvyk.

"Nadměrná konzumace stravy je výsledkem působení primitivního pudu, který mnozí z nás stále neumí ovládnout. Nevhodné návyky získané během života vše jen zhoršují. Máme tendenci jíst, když je co a většinou sníme mnohem víc, než potřebujeme," dodává. Důkazem je lidské chování při společenských akcích, kde se většina lidí přejí, aniž to původně měla v úmyslu.

Obalit si nerv

Typickou výživovou závislostí je nekontrolovatelná touha po sladkém. V jejím pozadí se skrývá životně důležitý mechanismus, který má za úkol udržet stálou hladinu krevního cukru. Ten jako zdroj energie pro své fungování potřebuje mozek. Skutečná závislost ale vzniká proto, že mozek na zvýšenou hladinu cukru reaguje vyplavením endorfinů, tedy látek, které vyvolají uspokojení, popisuje Fořt. Tabulka čokolády, šlehačkový dort nebo sáček bonbonů jednoduše způsobí, že je nám po psychické stránce lépe.

"Pro mnoho lidí jsou sladkosti jakousi náplastí na zranění způsobená životem. Zvýšeným příjmem sladkého si nahrazují nedostatek lásky a porozumění nebo i chybějícího partnera" vysvětluje Šárka Slabá, psycholožka z III. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Její specializací jsou právě lidé s nadváhou a obezitou. Sladkosti jsou kdykoliv k dispozici a také přinášejí okamžitou úlevu. Cukr je ale převažujícím "palivem" také u lidí, kteří jsou trvale ve stresu.

Závislost si lze vybudovat i na tuku jako takovém, ale o libé pocity, které podvědomě vyvolává vůně tuku použitého při přípravě pokynů. Neurostimulačně působí krátké mastné kyseliny a příjemné pocity umějí vyrobit také látky, které vznikají při zahřívání tuku.

Nemá se rád, tak jí

V případě obézních lidí bývá často obtížné najít původní příčinu jejich stavu. Kromě vedlejších účinků některých léků nebo poruchy regulace přeměny látek mají nezanedbatelný vliv jak vrozené dispozice. tak nezdravý životní styl. Velký podíl má ovšem psychika. Mohou se přejídat, protože se cítí mizerně a přitom se mohou cítit ještě hůř, protože trpí výčitkami z nadměrného jídla.

"Obezita je v takových případech důsledkem frustrace, syndromu vyhoření, ztráty víry v sebe sama. Může být také následkem snahy dostal se z deprese" upozorňuje dietolog Fořt. Mnozí obézní pak vnímají nadbytečné kilogramy jako trest za to, že se nemají rádi. Pro další jsou naopak způsobem, jak se obrnit před okolím a zvýšit si nízké sebevědomí. Někteří obézní lidé svůj fyzický vzhled nepovažují za problém vůbec, leda až ve chvíli, kdy se u nich objeví vážné zdravotní problémy. A někteří ani v těchto situacích.

Pouhá dieta - nejlépe jedna z těch "zaručených" - ovšem neřeší ani jeden z těchto případu. Naopak muže problémy jen zhoršit. Většina lidí chronickými dietami mučí sama sebe - ke svému tělu se chovají jako ke zločinci. Neúctu si projevují i v jiných oblastech. například si doma neuklízejí, nestarají se o sebe a ošklivě o sobě mluví" popisuje své zkušenosti Kateřina Cajthamlová, specialistka na výživu a hubnutí. Bohužel podle ni platí. že takto postižené lidi špatné chováni k sobě samým někdo naučil - rodiče, partner, spolužáci nebo dokonce zdravotníci.

Nešťastní obézní lidé proto potřebuji nejen individuálně vytvořený jídelníček, ale zároveň také pomoc psychologa. To jim může pomoci při hledáni skutečné příčiny přejídání i při změně přístupu k sobě samému. Odbornou pomoc je na místě vyhledat vždy, když máte pocit, že za svou nadváhu nemůžete. Selhaly opakované pokusy o zhubnutí a následně ztrácíte motivaci k postupu, který by zaručil i trvalou úpravu váhy, dodává psycholožka Slabá.

LUDMILA HAMPLOVÁ
Autorka je spolupracovnice přílohy Relax LN

 

Žena a život - soutěž o 3× Program hubnutí

Novinový článek

Nejlepší recepty

Fassion club

Poukaz

 

Deník (region Praha a střední Čechy)

Novinový článek

Praha – Po všech radách, které jsme kdy slyšeli, už víme, že držet dietu nemá smysl. Když ji po čase „pustíme", ztracená kila máme v krátkém čase zpět. Jedinou možností je úprava jídelníčku, vynechání nezdravých potravin a pravidelný pohyb. To ale pořád není vše, co nám může pomoci k trvalému snížení hmotnosti. V nově otevřeném poradenském centru na pražských Vinohradech nám nutriční specialisté mohou nabídnout ještě další vodítko. V tamním Světě zdraví totiž mají k dispozici v Evropě unikátní diagnostický postup nazvaný Komplexní nutriční typologie (KNT).

Tato metoda umožňuje výraznou individualizaci stravovacího plánu na základě stanovení konkrétního metabolického typu. Metoda KNT znamená spojení „tradice s moderní vědou", protože analyzuje klienta s použitím sedmi nutričních směrů, počínaje tradiční východní ajurvédou, až po nejnovější postup formulovaný dr.Wolcottem pod označením „metabolická typologie". Součástí diagnostiky může být analýza biochemického a hematologického vyšetření, kterou lze považovat za významný přínos k objektivizaci výsledků KNT a k možnosti ještě cílenější dietní intervence. Metodika KNT je univerzálně použitelná – je vhodná nejenom pro řešení přirozeného hubnutí a pro trvalé udržení dosažených výsledků, ale také pro rozšíření obsahu zdravotní prevence včetně se zdravím související fyzické kondice.

Metoda KNT znamená komplexní nutriční typologii. Dokáže určit potraviny, které nám prospívají nebo škodí.

„Každý z nás je jiný, protože jsme geneticky odlišní. Jsme různě ‚stavění', máme odlišné dispozice ke sportu či k duševní činnosti. Lišíme se krevní skupinou, máme odlišné vrozené vlastnosti včetně dispozic k některým onemocněním. Výrazně se odlišujeme stravovacími návyky, schopností odolávat stresu nebo banálním infekcím," říká RNDr. Petr Fořt, odborník na výživu a odborný garant Světa zdraví. „Komplexní nutriční typologie je výsledkem mého dlouholetého studia, ověřovaného praxí. Tato metoda umožňuje individualizaci způsobu stravování, který eliminuje nebezpečí "papouškování' nic neřešících obecných doporučení prohlašovaných za univerzálně platná," uvedl doktor Fořt.

„Nevíme, zda je pro nás prospěšný vyšší příjem bílkovin (proteinů), pokud jsme proteinový typ nebo zda nám nadbytek proteinů naopak neubližuje v případě, že jsme tzv. "sacharidový typ," vysvětluje princip KNT nutriční terapeutka Dana Šímová a doplňuje: „Na základě stanovení konkrétního metabolického typu naši klienti získají zcela individuální výživová doporučení včetně vzorových jídelníčků, eliminujících použití individuálně nevhodných potravin. Metoda přináší klientům prokazatelné výsledky a tak od nás odcházejí spokojeni, když například dosáhli své optimální váhy, kterou si pak v případě, že opět nezačnou porušovat doporučení, udržují po dlouhou dobu čili bez onoho známého jo-jo efektu."

RENATA MALÁ

Svět zdraví v číslech

365 744
zhubnutých kilogramů
84
poraden
201
specialistů