Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

  • 4
    porce
  • 25
    minut
  • snadné
  • 1247 kJ / porce

Tento bezlepkový dortík k malé zdravé dopolední svačině nám dodá nejen dobrou náladu, ale díky jogurtu i bílkoviny. Kešu ořechy a mandle jsou známé pro svůj obsah vitaminů skupiny B a řadu minerálních látek, např. hořčíku a draslíku. Datle kromě vitaminů a minerálních látek jsou především zdrojem rozpustné vlákniny.

  • 420 g bílého skyru (3 kelímky)
  • 1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
  • 20 g medu
  • 100 g sušených neslazených datlů
  • 40 g kešu ořechů
  • 40 g mandlí
  • 100 g jahod
  • 1 zralé mango

Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. (Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému.)

Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

  • 4 porce, doba přípravy 25 minut, 4990 kJ
  • 297 kcal / 1247 kJ na 1 porci
  • Bílkoviny: 17,5 g
  • Sacharidy: 32 g
  • Tuky: 10 g
  • Vláknina: 3,5 g
  • Vhodné pro děti a sportovce, zdroj bílkovin, bez lepku

Svět zdraví recepty Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

Svět zdraví recepty Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

Svět zdraví recepty Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

  • 420 g bílého skyru (3 kelímky)
  • 1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
  • 20 g medu
  • 100 g sušených neslazených datlů
  • 40 g kešu ořechů
  • 40 g mandlí
  • 100 g jahod
  • 1 zralé mango

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

523 963
zhubnutých kilogramů
93
poraden
196
specialistů