Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

  • 1
    porce
  • 60
    minut
  • středně těžké
  • 1945 kJ / porce

Připravte si biftek s touto netradiční přílohou a dipem a máte nízkosacharidový oběd nebo večeři a radost z dobrého a zdravého jídla zároveň. Zeleninu navíc můžete různě obměnit. Hovězí maso obsahuje hodnotné bílkoviny a také je skvělým zdrojem železa.

  • STEAK
  • 90 g hovězího masa na steak
  • 2 PL ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • DRESING
  • 45 g zakysané smetany
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 ČL najemno nasekané pažitky
  • HRANOLKY
  • 150 g mrkve
  • 150 g červené řepy

Mrkev s řepou zbavíme slupky, nakrájíme na hranolky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme polovinou oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Po upečení osolíme.

Maso lehce naklepeme, opepříme, potřeme trochou oleje a necháme chvilku odležet. Poté ho na zbytku oleje opečeme po obou stranách a osolíme.

Mezitím do zakysané smetany prolisujeme česnek, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem.

  • 1 porce, doba přípravy 60 minut, 1 porce 1945 kJ / 463 kcal
  • Bílkoviny: 24 g
  • Sacharidy: 28 g
  • Tuky: 29 g
  • Vláknina: 9 g
  • Vhodné pro sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny

Svět zdraví recepty Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

Svět zdraví recepty Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

Svět zdraví recepty Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

  • STEAK
  • 90 g hovězího masa na steak
  • 2 PL ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • DRESING
  • 45 g zakysané smetany
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 ČL najemno nasekané pažitky
  • HRANOLKY
  • 150 g mrkve
  • 150 g červené řepy

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

523 963
zhubnutých kilogramů
93
poraden
196
specialistů