Cizrna se zeleninou a tuňákem

  • 1
    porce
  • 30
    minut
  • snadné
  • 1810 kJ / porce

Tento pokrm je vhodný k obědu nebo k vydatnější večeři, například po pohybové aktivitě. Cizrna je bohatá na vlákninu, cenné minerální látky a vitaminy a patří k rostlinným zdrojům bílkovin. Tuňák spadá mezi lehké ryby a má všechny výhody klasických ryb (omega-3, vitaminy, živiny).

  • 150 g vařené nebo sterilované cizrny
  • 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 g olivového oleje (1 PL)
  • 15 g černých oliv (5 ks)
  • 50 g zelené papriky (½ ks)
  • 100 g rajče (1–2 ks)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • ½ cibule
  • 5 g česneku (1 stroužek)

Cizrnu uvaříme dle návodu na sáčku, popř. použijeme konzervovanou.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou papriku a chvíli restujeme. Pak přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme tuňáka bez šťávy a olivy nakrájené na kolečka.

Vše důkladně promícháme s cizrnou a ihned podáváme.

  • 1 porce, 30 minut, snadné, 431 kcal / 1810 kJ na 1 porci
  • Bílkoviny: 24 g
  • Sacharidy: 47 g
  • Tuky: 16 g
  • Vláknina: 10 g
  • Vhodné pro celou rodinu a sportovce, bez lepku, zdroj bílkovin a vlákniny

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

Svět zdraví recepty Cizrna se zeleninou a tuňákem

  • 150 g vařené nebo sterilované cizrny
  • 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 g olivového oleje (1 PL)
  • 15 g černých oliv (5 ks)
  • 50 g zelené papriky (½ ks)
  • 100 g rajče (1–2 ks)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • ½ cibule
  • 5 g česneku (1 stroužek)

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

462 579
zhubnutých kilogramů
93
poraden
214
specialistů