Houbové rizoto s rukolou

  • 1
    porce
  • 45
    minut
  • snadné
  • 1508 kJ / porce

Chcete-li si dát k obědu nebo k večeři něco lehkého, houbové rizoto je tou správnou volbou a v této úpravě dokonce i pro vegany. Rizoto uděláte jako minutku, houby dodají vašemu tělu vlákninu a také jsou dobrým rostlinným zdrojem bílkovin. Rukola obsahuje vysoké množství vitaminu C a také hořčiny, které podporují trávení.

  • 65 g rýže arborio
  • 5 ml olivového oleje
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 220 ml zeleninového vývaru
  • 20 g sušených hub (nejlépe hřib smrkový)
  • 50 g rukoly

Houby zalijeme horkou vodou a necháme je v misce alespoň 30 minut nabobtnat.

V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Po pár minutách přidáme rýži, osolíme, opepříme a mícháme, dokud není tukem obalené každé zrníčko.

Poté přidáme okapané houby a zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená, a na mírném plameni necháme vývar do ní vsáknout. Podle potřeby doléváme zbytek vývaru, případně vodu, dokud rýže není na skus.

Hotové rizoto podáváme ozdobené lístky rukoly.

  • 1 porce, doba přípravy 45 minut, 1508 kJ / 359 kcal
  • Tuky: 6 g            
  • Sacharidy: 63 g
  • Bílkoviny: 12 g
  • Vláknina: 8 g
  • Vhodné pro celou rodinu, vegetariány, vegany a sportovce, zdroj vlákniny

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

Svět zdraví recepty Houbové rizoto s rukolou

  • 65 g rýže arborio
  • 5 ml olivového oleje
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 220 ml zeleninového vývaru
  • 20 g sušených hub (nejlépe hřib smrkový)
  • 50 g rukoly

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 854
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů