Hovězí placky s bramborami a fazolkami

  • 1
    porce
  • 30
    minut
  • středně těžké
  • 1626 kJ / porce

Hovězí placky z libového masa jsou skvělou volbou, jak v kuchyni zpracovat červené maso. To má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat chudokrevnost. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu.

  • 100 g brambor
  • 100 g zelených fazolek
  • 100 g mletého libového hovězího masa
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g cibule
  • 1 PL řepkového oleje

Prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou najemno dobře promícháme s mletým hovězím masem. Směs osolíme, opepříme a utvoříme malé placky. 

Ty pak pomažeme olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 30 minut. Než se placky upečou, tak uvaříme brambory v osolené vodě doměkka a podusíme lehce osolené fazolky. Placky podáváme s bramborami a fazolkami.

  • 1 porce, doba přípravy 30 minut, 1626 kJ / 387 kcal
  • Tuky: 19 g
  • Sacharidy: 27 g
  • Bílkoviny: 26 g
  • Vláknina: 7 g
  • Zdroj bílkovin a vlákniny, vhodné pro celou rodinu, diabetiky a sportovce
Svět zdraví recepty Hovězí placky s bramborami a fazolkami
 
Svět zdraví recepty Hovězí placky s bramborami a fazolkami
 
Svět zdraví recepty Hovězí placky s bramborami a fazolkami
  • 100 g brambor
  • 100 g zelených fazolek
  • 100 g mletého libového hovězího masa
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g cibule
  • 1 PL řepkového oleje

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

537 837
zhubnutých kilogramů
90
poraden
84
specialistů