Karbanátky s ratatouille

  • 1
    porce
  • 60
    minut
  • snadné
  • 1714 kJ / porce

Karbanátky chutnají snad úplně všem. Když si je uděláte z krůtího masa a jako přílohu zvolíte ratatouille, chutný oběd nebo večeři s vámi s radostí bude sdílet i celá vaše rodina. Krůtí maso je vhodnou alternativou kuřete, protože je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Zeleninou doplníte potřebnou vlákninu.

  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 12 ml olivového oleje
  • KARBANÁTKY
  • 90 g mletého krůtího masa
  • 1 žloutek ze slepičího vejce
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka sušené bazalky
  • RATATOUILLE
  • 200 g žluté papriky
  • 180 g rajčat
  • 100 g lilku
  • špetka provensálských bylinek

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.

Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Podáváme spolu s karbanátky.

  • 1 porce, doba přípravy 60+ minut, 1714 kJ / 408 kcal
  • Tuky: 24 g            
  • Sacharidy: 24 g
  • Bílkoviny: 26 g
  • Vláknina: 14 g
  • Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Svět zdraví recepty Karbanátky s ratatouille

Svět zdraví recepty Karbanátky s ratatouille

Svět zdraví recepty Karbanátky s ratatouille

  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 12 ml olivového oleje
  • KARBANÁTKY
  • 90 g mletého krůtího masa
  • 1 žloutek ze slepičího vejce
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka sušené bazalky
  • RATATOUILLE
  • 200 g žluté papriky
  • 180 g rajčat
  • 100 g lilku
  • špetka provensálských bylinek

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 854
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů