Kukuřičné kuřátko nadívané bylinkami

  • 6
    porce
  • 90
    minut
  • snadné
  • 1966 kJ / porce

Trochu zdravější pojetí české klasiky. Jídlo, po kterém se budete cítit velmi dobře a nebudete mít pocit přesycení. Pochutnáte si na něm zejména na jaře.

  • 2 kukuřičná kuřata
  • oblíbené bylinky (petržel + rozmarýn, petržel + pažitka)
  • nové brambory
  • 2 PL ghí (přepuštěného másla)
  • 1 větší pórek
  • sůl
  • pepř
  • NÁDIVKA:
  • 3 vejce
  • 2 celozrnné žemle
  • anglická slanina
  • šunka
  • muškátový oříšek
  • chřest
  • pažitka
  • petržel
  • mléko

Žemli nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby opéct. 

Chřest očistíme a pokrájíme na drobná kolečka. 

Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme na suché pánvi, přidáme šunku pokrájenou nadrobno. 

Bílky vyšleháme na hustý sníh, žloutky přimícháme k opečené a vychladlé žemli spolu s  posekanými bylinkami, chřestem a opečenou masovou směsí. Lehce osolíme, opepříme a nakonec lehce vmícháme bílky. Touto směsí plníme kuřátka. 

Dámě péct do vyhřáté trouby asi na 200°C zhruba na 50 minut. Pórek pokrájíme na kolečka a restujeme na rozehřáté pánvi se lžící másla

Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce. 

POZN.: Kukuřičné kuřátko seženete v prodejnách s farmářskými produkty, ve vybraných řeznictvích, ale i v některých větších supermarketech.

  • 2 kukuřičná kuřata
  • oblíbené bylinky (petržel + rozmarýn, petržel + pažitka)
  • nové brambory
  • 2 PL ghí (přepuštěného másla)
  • 1 větší pórek
  • sůl
  • pepř
  • NÁDIVKA:
  • 3 vejce
  • 2 celozrnné žemle
  • anglická slanina
  • šunka
  • muškátový oříšek
  • chřest
  • pažitka
  • petržel
  • mléko

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 086
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů