Lahodná střecha ze sušenek SMART BREAK

  • 8
    porce
  • 10
    minut
  • snadné
  • 1015 kJ / porce

I mlsat se dá zdravěji. Vyzkoušejte pro tento recept naše sladké sušenky SMART BREAK. Tvaroh a zakysaná smetana s čerstvým ovocem a šikovné ruce z nich udělají nejen krásný, ale i osvěžující svačinu nebo dezert.

  • STŘECHA
  • 9 balíčků sladkých sušenek (18 ks) SMART BREAK
  • KRÉM
  • 250 g polotučného tvarohu (1 krabička)
  • 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
  • 20 g domácího vanilkového cukru (nebo třtinového cukru nebo 1 PL medu)
  • kůra z poloviny citrónu
  • 50 g 4H COMPLEX PROTEIN (2 odměrky vanilky nebo kakaa)
  • jahody nebo banán nebo jiné ovoce

Připravíme si krém. Vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, domácí vanilkový cukr, kůru z poloviny citrónu, 2 odměrky proteinu vanilka nebo kakao.   

Na střechu budeme potřebovat sladké sušenky SMART BREAK, které rozložíme před sebe na alobal, pohledovou stranou dolů, delší stranou k sobě, a to ve třech řadách. Tak nám vzniknou 3 řady po 6 sušenkách, kdy střední řada bude základna a boční řady budou tvořit strany střechy.

Na střední řadu naneseme polovinu krému. Na vzniklou vrstvu položíme celý banán nebo jiné ovoce (celé jahody, maliny, borůvky apod.). Ovoce pak zakryjeme zbylým proteinovým krémem.

Střechu zaklopíme tak, že levou ruku podložíme pod alobal, na kterém leží levá nezakrytá strana sušenek a to samé uděláme s pravou stranou. Nad střechou alobal utáhneme rolováním a necháme do druhého dne rozležet. Po rozbalení krájíme, čímž vzniknou pěkné proteinové trojúhelníčky naplněné ovocem.

  • 8 porcí, doba přípravy 10 minut + noc na proležení, 1 porce 242 kcal / 1015 kJ
  • Bílkoviny: 13 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 12 g
  • Vláknina: 5 g
  • Vhodné pro celou rodinu, vegetariány a děti, zdroj bílkovin, nízký glykemický index

TIP: Na nanášení krému lze využít igelitový sáček s ustřiženým rohem.

TIP na výrobu domácího vanilkového cukru: Na 1 kg domácího vanilkového cukru potřebujeme alespoň 4 průměrně velké vanilkové lusky. Ty rozřízneme, vložíme do uzavíratelné dózy o objemu cca 1 litr a dosypeme třtinovým cukrem. Pokud v kuchyni využíváme vanilkové lusky, po vyškrábání dužiny použitý lusk nevyhazujeme, ale přidáme ho do dózy s třtinovým cukrem. Obsahuje totiž aroma, které vanilkový cukr ještě více vylepší. Nejen, že máme kvalitní domácí vanilkový cukr, ale 1 porce (20 g) nás vyjde na necelé 3 Kč.

Podrobnější informace o produktu SMART BREAK naleznete zde.

Svět zdraví recepty Lahodná střecha ze sušenek SMART BREAK

 
Svět zdraví recepty Lahodná střecha ze sušenek SMART BREAK
 
Svět zdraví recepty Lahodná střecha ze sušenek SMART BREAK
  • STŘECHA
  • 9 balíčků sladkých sušenek (18 ks) SMART BREAK
  • KRÉM
  • 250 g polotučného tvarohu (1 krabička)
  • 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
  • 20 g domácího vanilkového cukru (nebo třtinového cukru nebo 1 PL medu)
  • kůra z poloviny citrónu
  • 50 g 4H COMPLEX PROTEIN (2 odměrky vanilky nebo kakaa)
  • jahody nebo banán nebo jiné ovoce

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

523 963
zhubnutých kilogramů
93
poraden
196
specialistů