Pstruh na červeném víně s rýží

  • 1
    porce
  • 30
    minut
  • snadné
  • 2066 kJ / porce

Do jídelníčku bychom neměli zapomínat zahrnovat ryby. Jsou lehké a optimální k zařazení do redukčních výživových plánů. Pstruh na červeném víně doplněný o rýži nám zaručí chutný oběd nebo večeři. Pstruh obsahuje stejně jako další ryby Omega 3 mastné kyseliny. Hnědá rýže je vhodnější náhradou za klasickou bílou, protože obsahuje více minerálních látek a vlákniny.

  • 90 g pstruha duhového
  • 60 g šalotky
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 10 ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka chilli vloček
  • 50 g polníčku
  • 60 g hnědé rýže

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.  

V hrnci zahřejeme víno, přidáme šalotku nakrájenou na čtvrtky a vaříme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Až se množství vína zredukuje cca na polovinu, přidáme polovinu oleje, chilli vločky, sůl a pepř a ještě krátce povaříme. 

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme a na zbytku oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Podáváme s vinnou omáčkou se šalotkami, rýží a salátem z polníčku.

Polníček můžeme jíst jen tak nebo ho lehce ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem.

  • 1 porce, doba přípravy 30 minut, 2066 kJ / 492 kcal
  • Tuky: 16 g
  • Sacharidy: 58 g
  • Bílkoviny: 26 g
  • Vláknina: 4 g
  • Zdroj bílkovin, nízký glykemický index, vhodné pro sportovce

Svět zdraví recepty Pstruh na červeném víně s rýží

Svět zdraví recepty Pstruh na červeném víně s rýží

Svět zdraví recepty Pstruh na červeném víně s rýží

  • 90 g pstruha duhového
  • 60 g šalotky
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 10 ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka chilli vloček
  • 50 g polníčku
  • 60 g hnědé rýže

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

526 212
zhubnutých kilogramů
91
poraden
194
specialistů