Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

  • 2
    porce
  • 60
    minut
  • snadné
  • 1298 kJ / porce

Velmi jednoduchý pokrm, který si můžete vychutnat k lehčímu obědu nebo večeři. Červená řepa má mnoho výhod. Od širokého spektra vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, až po obsah betainu, který ocení především sportovci. Kozí sýr je zdrojem bílkovin a je lehce stravitelný.

  • 200 g červené řepy (2 ks)
  • 100 g kozího sýra
  • 100 g slepičích vajec (2 ks)
  • sůl (dle chuti)
  • 12 ml sójové omáčky (2 PL)
  • 12 ml olivového oleje (2 PL)
  • hrst bazalky

Červenou řepu uvaříme ve vodě cca 50 minut, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na plech vyložený pečicím papírem poklademe kolečka řepy, potřeme je olivovým olejem smíchaným se sójovou omáčkou, posypeme bazalkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.

Na posledních 5 minut přidáme na řepu nadrobený kozí sýr.

Podáváme samostatně nebo s vaječnou omeletou či míchanými vejci.

  • 2 porce, doba přípravy 60+ minut, 2596 kJ / 1298 kJ na 1 porci
  • Tuky: 22 g            
  • Sacharidy: 11 g
  • Bílkoviny: 17 g
  • Vláknina: 2,5 g
  • Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin

Svět zdraví recepty Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

Svět zdraví recepty Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

Svět zdraví recepty Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

  • 200 g červené řepy (2 ks)
  • 100 g kozího sýra
  • 100 g slepičích vajec (2 ks)
  • sůl (dle chuti)
  • 12 ml sójové omáčky (2 PL)
  • 12 ml olivového oleje (2 PL)
  • hrst bazalky

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

462 579
zhubnutých kilogramů
93
poraden
214
specialistů