Zelená polévka s čedarem

  • 4
    porce
  • 30
    minut
  • snadné
  • 1443 kJ / porce

Tato výživná zeleninová polévka je ideální jako oběd a nebo večeře, která vás překvapí nejen skvělou chutí, ale také výborně zasytí. Díky velkému množství zeleniny tělu dodá i dostatek vitaminů a vlákniny.

  • 30 g másla
  • 1 středně velká cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 1000 ml kuřecího vývaru
  • 500 g brokolice
  • 60 g baby špenátu
  • 150 g čedaru vcelku
  • špetka soli

Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na tenké plátky a pórek na tenká kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a nahrubo nasekáme. Česnek prolisujeme a čedar nastrouháme najemno. 

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli, celer a pórek a dusíme, dokud vše není měkké.

Přidáme česnek a minutu restujeme.

Zalijeme studeným kuřecím vývarem a přivedeme k varu.

Přidáme brokolici a necháme ji povařit cca 8 minut, dokud není měkká.

Do směsi vložíme ještě špenát a vaříme další minutu.

Stáhneme z plamene, vmícháme sýr a vše rozmixujeme dohladka.

Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.

  • 4 porce, doba přípravy 30 minut, 1443 kJ / 344 kcal na 1 porci
  • Tuky: 21 g            
  • Sacharidy: 19 g
  • Bílkoviny: 19 g
  • Vláknina: 8 g
  • Zdroj vlákniny

TIP: Chcete-li mít tuto polévku úplně vegetariánskou, vyměňte masový vývar za zeleninový nebo jen za vodu.

Svět zdraví recepty Zelená polévka s čedarem

Svět zdraví recepty Zelená polévka s čedarem

Svět zdraví recepty Zelená polévka s čedarem

  • 30 g másla
  • 1 středně velká cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 1000 ml kuřecího vývaru
  • 500 g brokolice
  • 60 g baby špenátu
  • 150 g čedaru vcelku
  • špetka soli

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 086
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů