Vajíčková pomazánka

  • 2
    porce
  • 15
    minut
  • snadné
  • 995 kJ / porce

  • 62 g lučiny
  • 100 g salátové okurky (⅓ ks)
  • 50 g cibule (1 ks)
  • 100 g slepičích vajec (2 ks)
  • 20 g slunečnicových semínek
  • pepř (špetka)
  • sůl (špetka)
  • petrželka či pažitka (1 PL)

Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Stejně nakrájíme cibulku a salátovou okurku.

Slunečnicová semínka nasucho opražíme a necháme vystydnout.

Všechny zmíněné ingredience dobře promícháme s lučinou a ochutíme solí a pepřem.

Pomazánku dozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme nejlépe s kváskovým chlebem.

  • 2 porce, doba přípravy 15 minut, 1990 kJ
  • 237 kcal / 995 kJ na 1 porci
  • Bílkoviny: 12 g
  • Sacharidy: 6 g
  • Tuky: 18 g
  • Vláknina: 2 g
  • Vhodné pro diabetiky, celou rodinu a pro vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

TIP: Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vejce při přípravě této výborné a rychlé pomazánky.

TIP 2: ​Tento recept jsme zařadili mezi odlehčená velikonoční jídla. Přichystejte bohatou sváteční tabuli, ale zdravější a o něco lehčí. Více v kuchařce Světa zdraví VELIKONOČNÍ SPECIÁL.

Svět zdraví recepty vajíčková pomazánka

Svět zdraví recepty vajíčková pomazánka

Svět zdraví recepty vajíčková pomazánka

 

  • 62 g lučiny
  • 100 g salátové okurky (⅓ ks)
  • 50 g cibule (1 ks)
  • 100 g slepičích vajec (2 ks)
  • 20 g slunečnicových semínek
  • pepř (špetka)
  • sůl (špetka)
  • petrželka či pažitka (1 PL)

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 086
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů