Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle

  • 1
    porce
  • 60
    minut
  • středně těžké
  • 2026 kJ / porce

Zeleninové nudle se pomalu stávají součástí našich jídelníčků, a to hlavně díky nízkému obsahu kalorií, nulovému obsahu lepku a přirozenému obsahu vitaminů (například C) a vlákniny. Krkovicí v rajčatové omáčce k nim ještě dodáte bílkoviny a jídlo tak i více zasytí. Parmezánem a bazalkou přidáte nádech Itálie.

  • 150 g cukety
  • 150 g mrkve
  • 75 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g cibule
  • 50 g cherry rajčátek
  • 10 g rajčatového protlaku
  • 80 g petržele
  • 15 ml olivového oleje
  • 12 g parmezánu
  • větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
  • špetka soli
  • špetka pepře

V hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme rozmáčknutý stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme i na kostky nakrájené maso a restujeme tak, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, opepříme a přidáme protlak, nakrájená cherry rajčata a najemno nasekanou bazalku (snítku si dáme stranou na ozdobu). Směs podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou probublávat přibližně 30 minut, dokud není maso měkké. 

Mezitím si omyjeme cuketu a oškrábeme mrkev s petrželí a pomocí škrabky vše nastrouháme na nudle. Zeleninové nudle vhodíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a 1–2 minuty povaříme. Poté je scedíme a přendáme na talíř. 

Navršíme na ně omáčku s masem, posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme bazalkou.

  • 1 porce, doba přípravy 60 minut, 2026 kJ / 482 kcal
  • Tuky: 30 g
  • Sacharidy: 31 g
  • Bílkoviny: 24 g
  • Vláknina: 11 g
  • Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index
Svět zdraví recepty Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle
 
Svět zdraví recepty Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle
 
Svět zdraví recepty Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle
  • 150 g cukety
  • 150 g mrkve
  • 75 g vepřové krkovice bez kosti
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g cibule
  • 50 g cherry rajčátek
  • 10 g rajčatového protlaku
  • 80 g petržele
  • 15 ml olivového oleje
  • 12 g parmezánu
  • větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
  • špetka soli
  • špetka pepře

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

533 854
zhubnutých kilogramů
91
poraden
190
specialistů