Červená řepa s kozím sýrem

  • 2
    porce
  • 55
    minut
  • snadné
  • 742 kJ / porce

Rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept vhodný k zimní odpolední svačině. Červená řepa dodá našemu tělu široké spektrum vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, a betain, který ocení především sportovci. Lehce stravitelný čerstvý kozí sýr přidá svačině bílkoviny.

  • 200 g uvařené červené řepy
  • 40 g čerstvého kozího sýra
  • 40 g žitného knäckebrotu (4 ks)

Umytou červenou řepu uvaříme vcelku cca 45 minut, slijeme vodu, necháme lehce vychladnout (můžeme propláchnout studenou vodou), oloupeme slupku a nastrouháme nahrubo.

Smícháme s nadrobeným kozím sýrem a podáváme s knäckebrotem.

  • 2 porce, doba přípravy 10 minut + 45 minut na uvaření řepy, 1483 kJ / 353 kcal, 742 kJ na 1 porci
  • Tuky: 7 g
  • Sacharidy: 19 g
  • Bílkoviny: 7,5 g
  • Vláknina: 6 g
  • Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku
Recepty Světa zdraví Červená řepa s kozím sýrem
 
Recepty Světa zdraví Červená řepa s kozím sýrem
 
Recepty Světa zdraví Červená řepa s kozím sýrem
  • 200 g uvařené červené řepy
  • 40 g čerstvého kozího sýra
  • 40 g žitného knäckebrotu (4 ks)

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

526 212
zhubnutých kilogramů
91
poraden
194
specialistů