Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem

  • 1
    porce
  • 30
    minut
  • středně těžké
  • 2104 kJ / porce

Krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu a sezamem a sójovou omáčkou dodáte pokrmu báječnou chuť, a pochutnáte si tak na lehkém a netradičním obědě nebo večeři.

  • 100 g krůtích prsou
  • 60 g rýže (neloupaná)
  • 180 g čerstvých zelených fazolek
  • 10 ml řepkového oleje
  • 5 g sezamových semínek
  • špetka soli
  • čerstvý pepř k dochucení
  • 1 ČL sójové omáčky

Rýži připravíme podle návodu na obalu. 

Fazolky uvaříme v osolené vodě tak, aby byly na skus – pozor, aby se nám nerozvařily! 

Maso omyjeme, osušíme, lehce osolíme a na pánvi zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté plamen ztlumíme a necháme maso dojít, aby nebylo uvnitř syrové. 

K výpeku přidáme sójovou omáčku a maso ještě dochutíme trochou čerstvě namletého pepře. Poté do pánve přidáme i scezené a osušené fazolky a chvilku necháme prolnout chutě. 

Maso s fazolkami podáváme spolu s uvařenou rýží a posypané sezamem.

  • 1 porce, doba přípravy 30 minut, 2104 kJ / 501 kcal
  • Tuky: 15 g            
  • Sacharidy: 57 g
  • Bílkoviny: 34 g
  • Vláknina: 7 g
  • Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Svět zdraví recepty Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem

Svět zdraví recepty Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem

Svět zdraví recepty Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem

  • 100 g krůtích prsou
  • 60 g rýže (neloupaná)
  • 180 g čerstvých zelených fazolek
  • 10 ml řepkového oleje
  • 5 g sezamových semínek
  • špetka soli
  • čerstvý pepř k dochucení
  • 1 ČL sójové omáčky

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

0
zhubnutých kilogramů
poraden
specialistů