Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou

  • 3
    porce
  • 5
    minut
  • snadné

Pomazánka

  • 4 vejce
  • 1 větší cibuli
  • 300 g ředkviček
  • 130 g lučiny
  • 4 lžíce bílého selského jogurtu
  • petrželku

Vajíčka uvařte natvrdo.

Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát.

Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku.

Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí žitný nebo celozrnný chléb a přidejte zeleninu.

  • 4 vejce
  • 1 větší cibuli
  • 300 g ředkviček
  • 130 g lučiny
  • 4 lžíce bílého selského jogurtu
  • petrželku

Je to k nám blízko

Svět zdraví v číslech

0
zhubnutých kilogramů
poraden
specialistů